Lokkilasku 0.1

Lokkilasku Suomen säädöksiin tähdätty on GNU lisensoitu laskutusmoduuli Seagull Framework nimiseen PHP alustaan. Nimen lokki-sana sai siis lähtönsä tuosta alustasta. Se syntyi puolentoista työpäivän koodailun tuloksena, joten suhtaudu sen valmiustilaan sillä kunnioituksella. Viimeistelemättömyydestä ja mahdollisista bugeista johtuen myös versionumero on vielä kymmenysten tasolla. Idean projektin toteuttamiseen sain, kun yritin ottaa urheiluseurassani käyttöön Samu Reinikaisen näpsäkkää PK Lasku sovellusta. Esteitä käyttöönotossa tuli mm. sovelluksen liittämisessä toiseen autentikointijärjestelmään ja 0% alv:n käytössä. Lisäksi koin ongelmalliseksi, että lasku hakee asiakkaan tiedot aina kannan asiakarekisteristä, jolloin lähteneidenkin laskujen osoite muuttuu jos asiakkaa osoitetta muutetaan. GNU hengessä aioin ensin hioa olemassa olevaa, mutta Samun koodia hetken tankattuani ajattelin homman sujuvan nopeammin, jos teen homman alusta lähtien itse.

PK-laskusta jäljellä oikeastaan samanlaisen "kauniin" PDF-tiedoston luonti tismalleen samoin metodein (http://www.fpdf.org/ ja http://oakley.mirrors.phpclasses.org/browse.html/package/592/).

Ominaisuuksia

Asennus

Kuten normaali Seagull moduuli

Lataus

Lataa ohjelma täältä.

Kohtasitko ongelman? Löysitkö bugin?

Ohjelma on vapaan lähdekoodin alla eikä se virtuaalisesti maksa mitään. Mutta kun en myöskään saa siitä tuloja, älä usko että pystyn mahdottomuuksiin tuen antamisessa tai korjaamaan bugin seuraavaksi päiväksi. Maksettu konsultaatio on tietenkin asia erikseen. Sitä voit kysellä osoitteesta matti ät nettirasia dot com. Samaan lootaan voi lähettää bugiraportteja ja kehitysehdotuksia, mielellään otsakkeella, joka sisälttää sanan "Lokkilasku".

FAQ

Miksi tää on näin iso paketti vaikka onglma on pieni?
Koska Ajax-ominaisuuksia käytetään laajalla JS-alustalla, joka on sisällytetty pakettiin kokonaisena.

ChangeLog